07:33 / 22.11.2020.

Autor: T.V./Hina

SAD: Više od 12 mil. zaraženih; odobrena uporaba protutijela Regeneron

Foto:  REUTERS/Jeenah Moon

Foto: REUTERS/Jeenah Moon

Foto: - / REUTERS

U Sjedinjenim Državama sada je koronavirusom zaraženo više od 12 milijuna ljudi. Američka uprava za hranu i lijekove izdala je odobrenje za žurnu uporabu terapije antitijelima COVID-19 tvrtke Regeneron Pharmaceuticals Inc.
U Sjedinjenim Državama sada je koronavirusom zaraženo više od 12 milijuna ljudi. Virus se zadnjih tjedana brzo širio, jer je zemlja 9. studenoga imala 10 milijuna slučajeva, a 15. studenoga 11 milijuna.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

Od bolesti COVID-19 u SAD-u umrlo je više od 255.000 ljudi, pokazuju podaci sveučilišta Johnsa Hopkinsa.

SAD je zabilježio više zaraženih i umrlih od bilo koje druge zemlje. Indija, u kojoj živi 1,3 milijarde ljudi, ima 9 milijuna zaraženih i 130.000 umrlih.

FDA odobrio uporabu protutijela Regeneron COVID-19

Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) izdala je u subotu odobrenje za žurnu uporabu terapije antitijelima COVID-19 tvrtke Regeneron Pharmaceuticals Inc.

Reuters navodi kako je riječ o eksperimentalnom tretmanu koji je pružen američkom predsjedniku Donaldu Trumpu za koji tvrdi kako mu je pomogao izliječiti ga od bolesti.

Rekordan rast broja novozaraženih u svijetu 

Brazil je prijavio 6 milijuna slučajeva i 168.000 smrtnih ishoda. Rekordnih 665.000 novozaraženih prijavljeno je širom svijeta u petak. Od tog broja, gotovo 200.000 slučajeva zabilježeno je u SAD-u.

Zbog porasta broja zaraženih, centri za kontrolu i prevenciju bolesti upozorili su Amerikance da ne putuju za skorašnje blagdane u povodu Dana zahvalnosti.
Foto: REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Foto: REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!