18:36 / 29.03.2018.

Autor: M.M./Hina

Sarkozyju će se suditi zbog korupcije i zloupotrebe položaja

Foto: Twitter/@RivieiraRigober

Foto: Twitter/@RivieiraRigober

Foto: - / -

Bivšem francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju sudit će se zbog navodne zloupotrebe položaja kako bi prikrio detalje o nepravilnostima u predizbornoj kampanji 2007.
Bivšem francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju sudit će se zbog navodne zloupotrebe položaja kako bi prikrio detalje o nepravilnostima u predizbornoj kampanji 2007., otkrio je izvor upoznat s istragom.

Sarkozyjevi odvjetnici objavili su da će se žaliti na odluku suda o kojoj su prve izvjestile dnevne novine Le Monde.

Slučaj je pokrenut nakon što su istražitelji prisluškivali telefone kako bi istražili tvrdnje da je ubijeni libijski čelnik Muammar Gaddafi financirao Sarkozyjevu kampanju, nakon čega su počeli sumnjati da se i on koristio prisluškivanjem u drugom slučaju preko mreže doušnika.

Sarkozy je bio predsjednik od 2007. do 2012. kad ga je porazio socijalist Francois Hollande. Od tada je predmet niza optužbi i istraga zbog navodne korupcije, prevara, pristranosti i nepravilnosti u financiranju kampanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!