13:27 / 18.06.2021.

Autor: Dnevnik/P.F./Hina

Sastanak koordinacije iz reda hrvatskog naroda u BiH

Sastanak koordinacije gradonačelnika, općinskih načelnika i predsjednika županijskih vlada iz reda hrvatskog naroda u BiH

Sastanak koordinacije gradonačelnika, općinskih načelnika i predsjednika županijskih vlada iz reda hrvatskog naroda u BiH

Foto: Dnevnik / HRT

Uz početak "Neumskog ljeta", odnosno ljetne turističke sezone, u Neumu se održava sastanak koordinacije gradonačelnika, općinskih načelnika i predsjednika županijskih vlada iz reda hrvatskog naroda u BiH.

Predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora BiH Dragan Čović upoznao ih je s aktualnim političkim stanjem u zemlji kao i tijeku razgovora o reformi Izbornog zakona.

Državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas iznio je planove kojima će Ured i dalje pomagati projekte Hrvata u BiH.

- Imao sam jučer prilike na putu prema Ravnom, odnosno iz Ravnog prema Neumu vidjeti infrastrukturu ceste, sve ono što je ljudima potrebno da bi jedni s drugima živjeli, da bi jedni do drugih mogli doći, da bi se mogli razvijati ovi krajevi. Bez predstavnika Hrvata u regionalnoj samoupravi to vjerujem da ne bi bilo moguće. I u tom kontekstu  Repulbika Hrvatska, kao i do sada, sve ono što čini, radit će i dalje, surađivat ćemo u svemu onome  što su prioriteti, rekao je Milas.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!