07:46 / 25.06.2018.

Autor: D.M./Hina

Saudijska Arabija presrela rakete nad Rijadom

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Foto: - / -

Čulo se najmanje šest eksplozija i vidjeli su se bljeskovi na nebu iznad Rijada, rekao je svjedok Reutersu. Krhotine su uočene na ulicama u diplomatskoj četvrti.
Saudijska Arabija priopćila je da je nad glavnim gradom Rijadom presrela dvije rakete koje su ispalile milicije Hutija iz Jemena, nakon što su snage pod njezinim vodstvom odlučile preuzeti kontrolu nad glavnom lukom u Jemenu od proiranske koalicije.

Čulo se najmanje šest eksplozija i vidjeli se se bljeskovi na nebu iznad saudijskoga glavnoga grada, rekao je svjedok Reutersu. Krhotine su uočene na ulicama u diplomatskoj četvrti gdje se nalazi većina veleposlanstava i gdje žive mnogi stranci, ali nije bilo veće štete.

"Saudijske kraljevske zračne obrambene snage presrele su i uništile rakete, a neke krhotine srušenih raketa pale su na stambene površine, srećom bez žrtava", izjavio je glasnogovornik koalicije pukovnik Turki al-Malki. Televizija Al-Masirah iz Houtha objavila je da su rakete Burkan ispaljene na ministarstvo obrane Saudijske Arabije i druge ciljeve.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!