Schwarzenegger osudio europske države

17:58 / 14.06.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Zaštita klime

Zaštita klime

Foto: Ilustracija / Shutterstock

"Pružanje nade - inspiracija za akciju" - pod tim je sloganom, na inicijativu Arnolda Schwarzeneggera, u Beču održana konferencija o zaštiti klime. Obraćajući se iz Toronta, glumac i bivši guverner Kalifornije osudio je europske države jer i dalje kupuju naftu od Rusije. Upozorio je da Moskva tim novcem financira rat u Ukrajini, što smatra još jednim razlogom da se prestanu koristiti fosilna goriva.

- Naravno da su Rusi uzrujani, gube vojnike i opremu, tenkove i avione... Ali kažu: barem ne moramo plaćati za ovaj rat. Europljani nam šalju novac. Oni ga plaćaju. Bez obzira na to kakvo je vaše stajalište, krv je na našim rukama, jer mi financiramo rat. Moramo prestati lagati sami sebi. Imamo na raspolaganju svu tehnologiju koja nam je potrebna da fosilna goriva ostavimo u prošlosti, rekao je Schwarzenegger, aktivist za zaštitu okoliša.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!