Sedam tijela, uključujući dvije nestale tinejdžerice, pronađeno u Oklahomi

02.05.2023.

08:51

Autor: HRT/Hina

Američka policija, arhivska fotografija

Američka policija, arhivska fotografija

Foto: Eduardo Munoz / REUTERS

Tijela sedam osoba, uključujući dvije nestale tinejdžerice i osuđenog seksualnog prijestupnika, pronađena su u ponedjeljak poslijepodne na imanju u blizini malog grada Henryetta u Oklahomi, objavio je šerif okruga.

Trupla za koje se vjeruje da su 14-godišnja Ivy Webster i 16-godišnja Brittany Brewer pronađena su kad su policajci pretraživali imanje u kojem je živio seksualni prijestupnik Jesse McFadden, rekao je šerif okruga Okmulgee Eddy Rice na konferenciji za novinare. Druga tijela su vjerojatno McFaddenovo i članova njegove obitelji, rekao je Rice, upozoravajući da nijednu od žrtava još nije službeno identificirao okružni medicinski istražitelj.

- Naša srca su uz obitelji i prijatelje, školske kolege i sve ostale. To je jednostavno tragedija, rekao je Rice. Dodao je kako su policajci stigli oko 15 sati po lokalnom vremenu kako bi pretražili posjed i pronašli su tijela.

Televizijska kuća KOTV je izvijestila da je Brittany Brewer otišla provesti vikend s obitelji McFadden, pozivajući se na njezina oca Nathana Brewera. Trebala se vratiti kući u nedjelju navečer, ali nikada nije stigla.

- Brittany je bila otvorena osoba. Zapravo je odabrana da bude Miss Henryette koja u srpnju ide na Nacionalni izbor za Miss u Tulsi, a sada neće uspjeti jer je mrtva. Nema je, rekao je Brewer.

Registar seksualnih prijestupnika Oklahome pokazuje da Jesse Lee McFadden, star 39 godina, živi na adresi na kojoj su pronađena tijela, a fotografija odgovara onoj McFaddena korištenoj u lokalnim medijima. Osuđen je 2003. za silovanje u Oklahomi. A u ponedjeljak mu je trebalo trebalo početi suđenje za korištenje mobilnog telefona i slanje seksualnih poruka tinejdžerici dok je bio u zatvoru.

Gerald Davidson, glasnogovornik Državnog istražnog ureda Oklahome, rekao je da je jedna osoba u ponedjeljak rekla operativnoj skupini za nasilne zločine u uredu okružnog tužitelja okruga Okmulgee da su dvije djevojke možda na imanju u Holly Roadu u blizini Henryette. Šerifovi zamjenici dvaput su izašli na lice mjesta. Prvi put nisu ni s kim stupili u kontakt, no prilikom drugog posjeta otkrili su dokaze koji su ih doveli do tijela, rekao je Davidson.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!