08:22 / 19.07.2020.

Autor: V.K./Hina

Sedmero mladih ubijeno u Panami

Foto: REUTERS/Erick Marciscano

Foto: REUTERS/Erick Marciscano

Foto: - / REUTERS

Sedmero mladih ubijeno je u šumovitom predjelu panamskog gradića Cristobal, 80 km sjeverno od glavnog grada Panama Cityja.
Sedmero mladih ubijeno je u šumovitom predjelu panamskog gradića Cristobal, 80 km sjeverno od glavnog grada Panama Cityja.

Ubijena su tri mladića i četiri djevojke u dobi od 17 do 22 godine, koji su se zajedno sa još šest tinejdžera otišli okupati u jezeru Gatun, ali se nisu vratili kući.

Prema prvim izjavama onih koji su uspjeli pobjeći, presrela su ih dva naoružana muškarca koji su im oduzeli mobitele i druge stvari.

Preliminarna izvješća pokazuju kako je nekoliko žrtava teško pretučeno, dok druge imaju ozljede od vatrenog oružja.

- Ovo je nasilan i traumatičan događaj. Svi smo šokirani, rekao je državni tužitelj Adolfo Pineda lokalnim medijima.

- Neke od žrtava imale su rane od vatrenog oružja, ali uzrok smrti tek treba utvrditi. Motiv napada je nepoznat, ali prema prvim indicijama nema veze s drogom, dodao je.

Bivši kandidat za predsjednika i bivši gradonačelnik Paname Jose Isabel Balndon bio je šokiran viješću.

- Ovo su strašne vijesti. Što se s nama događa? Vrijeme je da sjednemo zajedno i postignemo dogovore o budućnosti naše zemlje. Ovako se više ne može, napisao je na Twitteru.

Panama je jedna od zemalja s najvećom stopom ubojstava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!