00:59 / 27.06.2020.

Autor: S.M./HRT/Hina

Šef policije Mexico Cityja ozlijeđen u napadu kartela

Foto: Henry Romero/REUTERS

Foto: Henry Romero/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Harfuch, koji je u listopadu dobio zadatak očuvati sigurnost u gradu od devet milijuna ljudi, napadnut je u jutarnjim satima u luksuznom naselju Lomas de Chapultepec, priopćile su vlasti.
Šef policije Mexico Cityja Omar Garcia Harfuch je ozlijeđen u napadu pripisanom jednom od najmoćnijih narko-kartela u zemlji, dok su četiri druge osobe ubijene.

Harfuch
, koji je u listopadu dobio zadatak očuvati sigurnost u gradu od devet milijuna ljudi, napadnut je u jutarnjim satima u luksuznom naselju Lomas de Chapultepec, priopćile su vlasti.

Ubijena su dvojica tjelohranitelja šefa policije, jedan od napadača te prolaznica, izjavio je na konferenciji za medije meksički ministar sigurnosti Alfonso Durazo. Dodao je kako su pred tjedana dana zabilježene moguće prijetnje protiv nekih sigurnosnih dužnosnika te je njihovo osiguranje potom pojačano.

Ministar je rekao da vlasti istražuju mogućnosti da je napad izveo kartel Jalisco New Generation. Obavještajna služba je znala da kartel, koji je bio pod sve većim pritiskom vlade meksičkog predsjednika Andreasa Manuela Lopeza Obradora, planira napad na visoke vladine dužnosnike, izvijestio je dnevni list El Universal.

Harfuchov glavni zadatak uključivao je rušenje bandi koje su distribuirale drogu.

SAD je ponudio 10 milijuna dolara vrijednu nagradu za vođu Jalisco New Generation kartela Nemesia Oseguera Cervantesa poznatog pod pseudonimom El Mencho.
Foto: Henry Romero/REUTERS

Foto: Henry Romero/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!