08:14 / 24.01.2018.

Autor: HRT

Senat potvrdio Jeromea Powella za predsjednika Feda

Jerome Powell

Jerome Powell

Foto: - / -

Powel, bivši pravnik, umjeren republikanac i, prema mišljenju javnosti, dobar pregovarač, zamijenit će na dužnosti demokratkinju Janet Yellen.

Jerome Powell, kojeg je Donald Trump izabrao za predsjednika američke središnje banke (Fed), potvrđen je na tu dužnost glasovanjem u Senatu. Za njega je glasovalo 85 senatora, a 12 je bilo protiv.

Powell (64) je, kao guverner, posljednjih pet godina već bio u upravnom odboru središnje banke. Taj bivši pravnik, umjeren republikanac i, prema mišljenju javnosti, dobar pregovarač, zamijenit će na dužnosti demokratkinju Janet Yellen i postati 16. predsjednik Feda.  

Za Powella su glasovali mnogi demokrati, a neki republikanci bili su protiv njegova potvrđivanja, poput senatora Floride i bivšeg kandidata na predsjedničkim izborima 2016. Marca Rubia te Rona Paula, također bivšeg predsjedničkog kandidata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!