22:25 / 12.04.2018.

Autor: HRT

Šešelj spreman ponoviti zločine

-

-

Foto: - / -

Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenut ću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka, izjavio je Šešelj.
Haški osuđenik i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj samo 24 sata poslije izricanja presude za progon Hrvata 90-ih godina, rekao je kako je spreman ponoviti svoje zločine i to protiv dvojice kolega parlamentaraca Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka.

Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenut ću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka, izjavio je Šešelj za portal beogradskog lista Blic.

Ovako što se nije dogodilo u političkom životu Srbije još od 90-ih. Nedopustivo je da se u javnosti političkim neistomišljenicima upućuju tako brutalne prijetnje, napose ne od onih koji su pravomoćno osuđeni za ratne zločine, ocijenio je za Hinu Tomislav Žigmanov.

Naglasio je kako očekuje osude ovoga čina od nositelja najviših instanci vlasti u Srbiji te reagiranje tužiteljstva. U protivnom, shvatit ću prijetnju posve ozbiljno, rekao je Žigmanov, predsjednik DSHV i član zastupničkog kluba oporbene Demokratske stranke.Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocijenio je kako se Šešeljevo zdravstveno stanje ubrzano pogoršava i poručio da vođu radikala treba hitno hospitalizirati. U slučaju da te prijetnje nisu posljedica oštećenog poimanja stvarnosti, zbog ovakvog njegovog stanja trebaju reagirati određena državna tijela i pravna država, rekao je Čanak za Blic, komentirajući Šešeljeve prijetnje ponavljanjem ratnih zločina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!