08:20 / 05.02.2020.

Autor: HRT/Hina

Šest Hrvata u karanteni na kruzeru

Foto: Muhammad Iqbal/REUTERS

Foto: Muhammad Iqbal/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Kineska pokrajina Hubei, epicentar zaraze koronavirusom, objavila je da je u utorak preminulo 65 osoba od posljedica zaraze, čime je ukupan broj umrlih premašio 490.
Dva su luksuzna kruzera u karanteni. Jedan u Hong Kongu i jedan japanski kruzer koji se vratio u matičnu luku Yokohama nakon dva tjedna, na kojem je potvrđeno da je najmanje 10 osoba zaraženo koronavirusom.

Oni su odmah prebačeni u bolnicu, dok ostatak putnika i članova posade, među kojima i šest Hrvata, mora sljedeća dva tjedna biti u izolaciji.

Koronavirus - prave lice zaraze
● Epidemije 20. stoljeća bile su smrtonosnije od današnjih

U pokrajini Hubei 65 novih smrtnih slučajeva od koronavirusa


Kineska pokrajina Hubei, epicentar zaraze koronavirusom, objavila je da je u utorak preminulo 65 osoba od posljedica zaraze, čime je ukupan broj umrlih premašio 490.

WHO: Još nema pandemije 
Kineski vrh priznao propuste u reakciji na epidemiju koronavirusa 

Na dnevnom brifingu, pokrajinsko povjerenstvo za zdravstvo u Hubeiju reklo je da je došlo do velikog povećanja broja zaraženih, s 3156 novih slučajeva. Broj zaraženih sada je premašio 23.500 u kontinentalnoj Kini, od čega gotovo 17.000 u pokrajini Hubei.

Od novih 65 smrtnih slučajeva, 49 je bilo u Wuhanu, epicentru zaraze.

Dosad je 20-ak država objavilo da je potvrdilo slučajeve zaraze, a samo su dva smrtna slučaja zabilježena izvan kontinentalne Kine - na Filipinima i u Hong Kongu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!