09:47 / 19.12.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Šesto dijete umrlo nakon australske nesreće s dvorcem na napuhavanje

U nesreći s dvorcem na napuhavanje poginulo šestero djece

U nesreći s dvorcem na napuhavanje poginulo šestero djece

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dječak star 11 godina preminuo je danas nakon nesreće u dvorcu na napuhavanje koja se dogodila prije četiri dana u australskoj otočnoj državi Tasmaniji, te se tako ukupan broj umrlih u ovoj tragediji popeo na šestero djece, rekla je policija.

Djeca su pala s visine od 10 metara na tlo nakon što je u četvrtak vjetar podigao napuhani dvorac u zrak na proslavi za kraj godine u osnovnoj školi u Devonportu na sjeverozapadu zemlje.

- Svi osjećamo ovaj užasni gubitak, rekao je premijer Tasmanije, Peter Gutwein, na konferenciji za medije.

Tri dječaka i jedna djevojčica od 12 godina i jedan dječak i jedna djevojčica od 11 godina izgubili su živote. Dvoje djece je u kritičnom stanju, rekla je policija, dodavši da se jedno oporavlja kod kuće.

Policija je rekla da je prerano reći kad će završiti istragu nesreće te da trebaju poštovati obitelji koje tuguju i školsku zajednicu.

- Ne želimo požurivati, no isto tako razumijemo da zajednica želi odgovore, rekao je novinarima tasmanijski načelnik policije, Darren Hine.

Država je u pomoć pozvala policiju Novog Južnog Walesa kako bi ispitala drugu djecu petog i šestog razreda koja su bila prisutna tijekom tragedije.

U online prikupljanju sredstava pomoći obiteljima žrtava tijekom tri dana skupljeno je bilizu 1,3 milijuna australskih dolara od ljudi iz zemlje i inozemstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!