07:14 / 10.07.2020.

Autor: B.A./HRT

Sinoć mirniji prosvjedi u Srbiji, građani se distancirali od nasilja

Foto: REUTERS/Marko Djurica

Foto: REUTERS/Marko Djurica

Foto: - / REUTERS

Ispred Skupštine Srbije i sinoć su se okupili građani, no za razliku od prethodnih dana sinoć ondje nije bilo većih incidenata.
U više gradova Srbije i sinoć su održani prosvjedi, a prema pisanju tamošnjih medija građani su se odazvali pozivima da se sjedenjem na ulici distanciraju od provokatora i nasilja. Prosvjedovalo se protiv uvođenja strožih epidemioloških mjera i režima predsjednika Aleksandra Vučića.

Srbija: Prosvjedi u nekoliko gradova
Trkanjec o prosvjedima: Vučić se uplašio

Ispred Skupštine Srbije i sinoć su se okupili nezadovoljni građani, no za razliku od prethodnih dana, kada su snimke silovitih sukoba prosvjednika i policije u Beogradu preplavile društvene mreže, sinoć ondje nije bilo većih incidenata.

Kako je objavio javni medijski servis RTS, tijekom večeri bilo je sporadičnih manjih koškanja, grupa momaka je u jednom trenutku upalila baklje. Bilo je i onih koji su odbijali sjesti, pa su ih okupljeni građani potisnuli u park nadomak Skupštine. Ta potisnuta grupa napala je novinara portala Nova.rs i razbila mu glavu.

- Pratio sam i snimao što se događa na inače mirnom protestu. Vidio sam neko komešanje u parku kod Skupštine, tada mi je prišla grupa momaka s kapuljačama. Jedan od njih se, kada je vidio da snimam, zaletio ka meni i pitao ‘šta snimaš’. Rekao sam mu da sam novinar i onda me je udario, mislim bokserom. Zamahnuo je dva puta i treću put me je pogodio u potiljak i raskrvario mi je glavu, rekao je novinar Nove Vojislav Milovančević.

Međutim, navodi RTS, prosvjed u Beogradu prošao je mirno, a mirni prosvjedi nezadovoljnih građana održani su i u drugim gradovima Srbije. Prosvjedovalo se između ostalog u Nišu, Novom Sadu, Subotici, Kruševcu, Kragujevcu, Čačku, Boru i Zrenjaninu.
Foto: REUTERS/Branko Filipovic

Foto: REUTERS/Branko Filipovic

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!