13:58 / 29.05.2021.

Autor: HRT/Hina

Šišmiš izazvao paniku u zrakoplovu Air Indije

Šišmiš/Ilustracija

Šišmiš/Ilustracija

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Zrakoplov Air India na putu prema prema Sjedinjenim Državama bio je prisiljen vratiti se u New Delhi nakon što su putnici na letu doživjeli bliski susret sa šišmišem. Na indijskim društvenim mrežama širi se videosnimka koja je postala viralna: posada i šokirani putnici u nevjerici gledaju šišmiša koji leti u Boeingu 737.

Avion je iz Delhija krenuo prema Newarku rano u četvrtak prema rasporedu, ali šišmiš je primijećen tek nakon otprilike sat vremena u zraku, izvijestila je novinska agencija ANI. Tada je kapetan odlučio vratiti se u New Delhi.

Indijski službenici civilnog zrakoplovstva rekli su da se zrakoplov vratio te da je dezinficiran. Šišmiš je pronađen mrtav u odjeljku poslovne klase, rekli su dužnosnici za ANI. Odjel za sigurnost leta zrakoplovne tvrtke provest će detaljnu istragu.

Međutim, Air India je u svom preliminarnom izvješću priopćio da mogućnosti "neželjenih sisavaca" dolaze iz vozila treće strane poput onih koja se koriste za ugostiteljstvo. Putnici su prebačeni u drugi zrakoplov koji je sletio u Newark s određenim kašnjenjima, navodi se u izvješću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!