07:56 / 15.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Sjeverna Dakota uvela obvezu nošenja maske

Ilustracija (REUTERS/Bing Guan)

Ilustracija (REUTERS/Bing Guan)

Foto: - / REUTERS

Sjeverna Dakota, koja prema posljednjim podacima ima malo više od 750.000 stanovnika, prešla je broj od 700 umrlih od posljedica bolesti Covid-19.
Republikanski guverner Sjeverne Dakote Doug Burgum proglasio je u petak obvezu nošenja maske u toj državi. Iako se dugo opirao uvođenju te mjere, visoka smrtnost oboljelih od COVID-a u toj saveznoj američkoj državi navela ga je na takav potez.

➡️ Koronavirus - crni rekordi, strože mjere   

Uredba koja se primjenjuje od subote svim stanovnicima Sjeverne Dakote propisuje nošenje maske u trgovinama i na otvorenom, ondje gdje nije moguće držati razmak.

Prema pisanju Washington Posta, nijedna američka savezna država nije imala veću prosječnu smrtnost izazvanu COVID-om od Sjeverne Dakote, a u slabo naseljenom području na sjeveru SAD-a svi su bolnički kapaciteti popunjeni.

- U ovom trenutku, podaci pokazuju da nam je potrebna veća razina smanjenja broja zaraženih da bismo promijenili ove opasne trendove, usporili širenje virusa i izbjegli zatvaranje ekonomije, rekao je 64-godišnji Burgum u kratkom govoru objavljenom na društvenim mrežama.

Dr. Deborah Birx koja je u Bijeloj kući zadužena za koordiniranje primjene mjera u borbi protiv koronavirusa, za prošlomjesečnog posjeta Bismarcku, glavnom gradu Sjeverne Dakote, govorila je o iznimno niskoj razini korištenja zaštitne maske.

Sjeverna Dakota, koja prema posljednjim podacima ima malo više od 750.000 stanovnika, prešla je broj od 700 umrlih od posljedica bolesti Covid-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!