08:45 / 14.01.2022.

Autor: V.G./Hina/HRT

Sjeverna Koreja ispalila projektil, upozorila na snažnu reakciju zbog sankcija

 Sjeverna Koreja ispalila projektil

Sjeverna Koreja ispalila projektil

Foto: KCNA / REUTERS

Sjeverna Koreja ispalila je projektil u petak, samo nekoliko sati nakon što je kritizirala američki pritisak za novim sankcijama zbog nedavna lansiranja projektila kao "provokacije" i upozorila na snažnu reakciju.

Južnokorejski zajednički stožer rekao je da je Sjeverna Koreja lansirala neidentificirani projektil ne objašnjavajući detalje.

Japanska obalna straža također je rekla da je Sjeverna Koreja ispalila nešto što bi moglo biti balistički projektil.

Sjeverna Koreja brani svoje pokuse s projektilima kao legitimno pravo na samoobranu i kaže da je SAD namjerno izazvao eskalaciju situacije nametanjem novih sankcija, objavili su državni mediji ranije u petak, citirajući ministarstvo vanjskih poslova.

Sjevernokorejski nedavni razvoj "novog tipa oružja" samo je dio njezinih napora da modernizira svoje obrambene mogućnosti i nije usmjeren ni na koju zemlju niti na narušavanje sigurnosti susjednih država, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova u izjavi koju je prenijela državna novinska agencija KCNA. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!