07:22 / 12.06.2020.

Autor: I.Z./Hina

Sjeverna Koreja ocijenila da za diplomatske napore s Washingtonom "nema nade"

Foto: Kevin Lamarque/REUTERS, arhiva

Foto: Kevin Lamarque/REUTERS, arhiva

Foto: - / REUTERS

Sastanak na vrhu u Singapuru 12. lipnja 2018. bio je prvi sastanak nekog američkog predsjednika sa sjevernokorejskim čelnikom.
Sjeverna Koreja je "izgubila nadu" zbog izostanka napretka u razgovorima sa Sjedinjenim Državama, dvije godine nakon povijesnog sastanka na vrhu na kojemu su sudjelovali Kim Jong-un i Donald Trump, ocijenio je u petak sjevernokorejski ministar vanjskih poslova.

-
Nada u poboljšanje veza (dviju zemalja) koja je prije dvije godine bila velika i u koju su bile uprte oči cijelog svijeta, danas se pretvorila u beznađe kojega je glavna oznaka naglo pogoršanje, ocijenio je ministar Ri Son Gwon u priopćenju koje je objavila službena agencija KCNA.

Sastanak na vrhu u Singapuru 12. lipnja 2018. bio je prvi sastanak nekog američkog predsjednika sa sjevernokorejskim čelnikom a završio je zajedničkom izjavom u kojoj se Pjongjang obvezuje da će raditi na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka a Washington da će Sjevernoj Koreji pružiti sigurnosna jamstva, podsjeća Jonhap.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!