Sjevernokorejski vođa želi unaprijediti odnose s Južnoj Korejom

06.03.2018.

09:26

Autor: M.M./Hina

-

-

Foto: - / -

Kim Jong Un izjavio je prilikom posjete izaslanstva Južne Koreje, kako ima 'čvrstu volju da snažno unaprijedi' veze između dviju zemalja i da 'napiše novu povijest ponovnog nacionalnog'. ujedinjenja
Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un izjavio je prilikom posjete izaslanstva Južne Koreje, kako ima čvrstu volju da snažno unaprijedi veze između dviju zemalja i da napiše novu povijest ponovnog nacionalnog ujedinjenja, izvijestila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Kada je od posebnog izaslanika južne strane čuo za namjeru predsjednika Moon Jae-ina za summitom, razmijenili su stajališta i postigli zadovoljavajući sporazum, objavila je KCNA, ne iznoseći detalje o kakvom je dogovoru riječ.

Agencija dodaje kako je Kim Jong Un dao važne upute kako bi se poduzeli konkretni koraci koji će dovesti do ublažavanja vojne napetosti na Korejskom poluotoku i otvoriti dijalog i suradnju.

Desetak članova južnokorejskog izaslanstva na čelu sa šefom Ureda za nacionalnu sigurnost Chung Eui-yongom posjetili su Sjevernu Koreju u nadi da će potaknuti međusobni dijalog između Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Država, koje su u posljednje vrijeme pojačale napetost u regiji, prije svega zbog razmjene uvreda između američkog predsjednika Donalda Trumpa i Kim Jong Una.

Sjeverna Koreja razvija nuklearno oružje sposobno da dopre do SAD-a, a obje strane tvrde kako žele diplomatsko rješenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!