16:24 / 04.07.2020.

Autor: Hina/HRT

Skok novozaraženih u Srbiji, osam preminulih

Foto: REUTERS/Marko Djurica

Foto: REUTERS/Marko Djurica

Foto: - / REUTERS

U posljednja 24 sata testirane su 7.434 osobe, od kojih je 325 pozitivno. U bolnicama je 2.347 pacijenata, na respiratoru njih 86.
Srbija je u subotu zabilježila 325 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je skok s 309 u petak, a umrlo je osmero ljudi, troje manje u odnosu na dan ranije. U posljednja 24 sata testirane su 7.434 osobe, od kojih je 325 bilo pozitivno. Na bolničkom liječenju je 2.347 pacijenata, a na respiratoru 86.

Koronavirus - najnoviji podaci


Nakon što je 3. srpnja epidemiološka krivulja umrlih dosegnula 11 žrtava za 24 sata, što je najviše od početka epidemije, današnjih osam preminulih je, prema službenim podacima, treći najtragičniji ishod na dnevnoj razini od početka epidemije.

Vučić: Srbija je testirala više nego sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno

U petak je bilo 11 smrtnih slučajeva, a 14. travnja njih devet.
Samo u prva četiri dana srpnja umrlo je čak 29 ljudi, što je ukupno  306 od početka epidemije 6. ožujka. Otad je testirano je 434.415 osoba i potvrđeno 15.829 slučajeva covida-19. Postotak smrtnosti varira oko dva posto.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odbacio je u subotu tvrdnje kako Srbija ne testira dovoljno, ustvrdivši da je Srbija testirala više nego sve ostale države nekadašnje Jugoslavije zajedno.

Na snazi dodatne mjere

U Beogradu su od subote na snazi dodatne mjere zabrana, ograničenja  i obveza kojima se, bez iznimke, ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova od 23 sata do šest sati narednog dana.

Uvedena je obveza nošenja zaštitnih maski, uz poštivanje fizičke udaljenosti od metar i pol, u svim zatvorenim prostorima, u javnom gradskom, prigradskom i u međugradskom prijevozu, a prekršiteljima je propisana kazna od oko 40 eura.

Vlada je donijela i odluku o zabrani okupljanja na javnim mjestima u zatvorenom prostoru za više od 100 osoba, a na otvorenom prostoru do 500, a uz obvezu poštivanje fizičke udaljenosti od metar i pol. Sve mjere usvojene za Beograd bit će na snazi do 18. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!