Napadač koji je pucao na ljude ima podeblji kriminalni dosje

14.04.2022.

08:34

Autor: Branka Slavica/Rat u Ukrajini/T.D./HRT

U New Yorku je jučer uhićen osumnjičeni za napad koji se dogodio u ponedjeljak ujutro u podzemnoj željeznici u Brooklynu.

U New Yorku je jučer uhićen osumnjičeni za napad koji se dogodio u ponedjeljak ujutro u podzemnoj željeznici u Brooklynu.

Foto: Andrew Kelly/Screenshot / Reuters/HTV

U New Yorku je jučer uhićen osumnjičeni za napad koji se dogodio u ponedjeljak ujutro u podzemnoj željeznici u Brooklynu u kojem je vatrenim oružjem ranjeno desetero putnika, a ozlijeđeno ih je još 19. Među njima i petero djece. S posljednjim informacijama javila se reporterka HTV-a Branka Slavica. 

Branka Slavica je rekla kako se čini da je sve oko napadača bizarno osim težine njegova djela.

- Frank James je uhićen na Manhattanu, on je sam navodno nazvao "vruću liniju" na koju se javljaju sumnjivi postupci i događaji te je rekao da je on taj kojeg traže, da sjedi u restoranu i puni mobitel te čeka policiju. Policija je došla na mjesto događaja koje je dojavljeno, on nije bio tamo, ali pronašli su ga nedaleko od restorana. Nije se opirao uhićenju. Postupak protiv Franka Jamesa već je pokrenut pred Federalnim sudom. Odgovarat će za kršenje zakona koji zabranjuje terorističke i nasilne napade na sustav javnog prijevoza. Danas će izaći pred sud. Bude li osuđen, prijeti mu doživotna kazna zatvora. Odmah nakon napada, rečeno je kako nema kriminalan dosje, ali sad se otkrilo da ima podeblji kriminalni dosje. Uhićen je u nekoliko navrata 90-ih i 2007. godine zbog nasilnog ponašanja, čina seksualnog nasilja, pljački, krađi. Bio je problematičan, rekla je.

Za kraj javljanja, Slavica je rekla da sve ovo vraća uvijek na ista pitanja oko američkog društva - kako je moguće da nestabilna osoba s kriminalnim dosjeom dođe do opasnog oružja s kojim je u dvije minute mogao ispucati 33 hitca u ljude koji su išli u školu i posao. video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!