12:51 / 11.06.2020.

Autor: HRT

Slovačka: Smrtonosni napad u osnovnoj školi

Foto: Slovenska policija, Facebook

Foto: Slovenska policija, Facebook

Foto: - / -

U napadu nožem u mjestu Vrutky na sjeveru Slovačke ubijena je osoba koja je bila djelatnik škole, a ranjena su djeca.
U napadu nožem u mjestu Vrutky na sjeveru Slovačke ubijena je osoba koja je bila djelatnik škole, a ranjena su djeca.


Policija je objavila da je nakon intervencije napadač (22-godišnjak) ubijen i da je situacija pod kontrolom.Slovački mediji navode da je 22-godišnjak bivši učenik škole.

Dvoje djece i dvije odrasle osobe završili su u bolnici s ubodnim ranama. Na mjesto događaja stigao je tim za pružanje psihološke pomoći, a u Vrútky se zaputio i šef policije Milan Lučanský, navodi policija na svojoj Facebook stranici.

U istom kompleksu, prema izvještaju medija, nalaze se vrtić, osnovna i srednja škola.

- Prema prvim informacijama s mjesta događaja, bivši učenik škole naoružan nožem ušao je u zgradu, izbo zamjenika ravnatelja škole i ozlijedio domara. Nakon toga je ušao u najbliži razred, gdje je ozlijedio učitelja i dvoje djece. Pokušao je pobjeći u čemo ga je pokušao spriječiti domar škole. Tada je i policija zaprimila dojavu i patrola, koja se nalazila u blizini, ubrzo je stigla na mjesto događaja. U potjeri za počiniteljem u kojoj se je aktivno branio nožem, nakon intervencije policije počinitelj je izgubio život. Činimo sve kako bismo ublažili posljedice ovog tragičnog incidenta - ispričao je na konferenciji za novinare šef policije Lučanský.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!