Slovenija: 19 novih slučajeva u 24 sata, zaraze i u domovima za starije

15.07.2020.

13:01

Autor: Hina/HRT

default error photo
Trenutno je u dvije covid-bolnice hospitalizirano 16 pacijenata s Covidom-19, od kojih jedan treba intenzivno liječenje, objavilo je ministarstvo zdravstva.
U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 1112 testova potvrđeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, devet više nego prethodni dan, objavila je slovenska vlada, a slovenski epidemiolozi zabrinuti su ponovnim širenjem zaraze u domovima za starije.

-
Broj novozaraženih opet se povećao, a nekoliko osoba još se dodatno provjerava - napisao je na svom twitter profilu glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19 Jelko Kacin, dodavši da će biti sazvan sastanak Nacionalnog instituta za javno zdravlje čim budu poznati konačni rezultati, kako bi se predstavila cjelovita epidemiološka situacija u državi.

S novim slučajevima  potvrđenim u zadnja 24 sata broj ukupno otkrivenih zaraza u Sloveniji od početka epidemije povećao se na 1878, a aktivno je trenutno 266 slučajeva. U zadnja 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa broj  umrlih i dalje ostaje 111.

Trenutno je u dvije covid-bolnice hospitalizirano 16 pacijenata s Covidom-19,  od kojih jedan treba intenzivno liječenje, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Kako prenose slovenski mediji, slovenske epidemiologe brine ponovno širenje zaraza u domovima za starije, gdje je Covid-19 najosjetljivija populacija.

Potvrđeno je da je u domu za starije i nemoćne sada već 24 zaraženih, od čega 15 štićenika, 8 zaposlenik i jedan vanjski suradnjik doma, dok su ostali koji su s njima bili u kontaktu u izolaciji i pod epidemiološkim nadzorom.

U Hrastniku je pak u domu za starije po zadnjim podacima zaraženo četvoro zaposlenika i dvoje štićenika, a broj zaraženih u toj općini povećao se na ukupno 13.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!