13:20 / 21.03.2018.

Autor: HRT

Slovenija: Sud odobrio izručenje Stjepana Prnjata

-

-

Foto: - / -

Prnjat je uhićen u Ljubljani u okviru međunarodne operacije protiv lanca krijumčara kokaina iz Južne Amerike.
Okružni sud u Ljubljani odobrio je izručenje Stjepana Prnjata Hrvatskoj. Prnjat je uhićen u Ljubljani u okviru međunarodne operacije protiv lanca krijumčara kokaina iz Južne Amerike.

Prnjatov odvjetnik Luka Fabiani potvrdio je za Slovensku tiskovnu agenciju STA da je odluka slovenskog suda o izručenju donesena, ali da nije pravomoćna, te da će u ime svog klijenta iskoristiti mogućnost žalbe i druga pravna sredstva kako do izručenja ne bi došlo.

Prema propisima u Sloveniji koji se primjenjuju kod zahtjeva za izručenje osoba drugoj državi temeljem europskog uhidbenog naloga, ako se tražena osoba protivi izručenju, kako jer to slučaj kod Prnjata, onda pravomoćnu sudsku odluku o izručenju treba donijeti u roku 60 dana od uhićenja ili prvog saslušanja tražene osobe, a do samog izručenja mora doći u roku ne dužem od 10 dana nakon pravomoćne odluke.

Prnjat (47) je hrvatski državljanin, a uhićen je 8. ožujka u Ljubljani, tijekom akcije protiv lanca krijumčara droge kodnog imena Nana. U njoj je u Hrvatskoj i Sloveniji uhićeno šest hrvatskih, dva nizozemska i jedan španjolski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Europu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplijenila 100 kilograma kokaina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!