14:52 / 05.06.2020.

Autor: B.A./Hina

Slučaj Maddie McCann moguće povezan s još jednim nestankom

Foto: REUTERS/Andrew Winning

Foto: REUTERS/Andrew Winning

Foto: - / REUTERS

Državno odvjetništvo u Stendalu objavilo je u petak da ispituje poveznice između slučaja nestale Maddie McCann i nestanka petogodišnje Inge Gehrcke 2015.
Državno odvjetništvo u Stendalu objavilo je u petak da ispituje poveznice između slučaja nestale Maddie McCann i nestanka petogodišnje Inge Gehrcke 2015. u jednoj šumi nedaleko od Braunschweiga gdje je osumnjičeni Christian Brueckner u to vrijeme živio.

- Trenutno ispitujemo moguće poveznice između nestanka Madeleine McCann i Inge Gehrcke te postoji li početna sumnja, priopćilo je državno odvjetništvo u istočnonjemačkom gradu Stendalu u petak.

Petogodišnja Inga Gehrcke iz Schoenbecka u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt je nestala 2. svibnja 2015. tijekom izleta s roditeljima.

Christian Brueckner, kojeg vlasti u međuvremenu vode kao glavnog osumnjičenog za nestanak i moguće ubojstvo Maddie McCann, je u vrijeme nestanka Inge u blizini mjesta na kojem je djevojčica nestala, posjedovao zemljište i kolibu u kojoj je tijekom jedne prijašnje provjere, pronađen materijal s dječjom pornografijom.

Brueckner je isto tako dan prije Inginog nestanka snimljen kako je na jednom parkiralištu u blizini mjesta nestanka okrznuo jedan automobil. Osumnjičeni se redovito kretao između mjesta stanovanja u Braunschweigu i svog posjeda.

Četrdesettrogodišnji Bruckner je u međuvremenu osumnjičen za otmicu i moguće ubojstvo Maddie McCann 2007. u Portugalu gdje je osumnjičeni u to vrijeme živio.

Brueckner trenutno služi zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja droga a krajem prošle godine je osuđen i na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja jedne 72-godišnje državljanke SAD-a 2005. u Portugalu.

Ova presuda još nije pravomoćna jer je Brueckner uložio žalbu.
Vlasti u Braunschweigu su se u srijedu putem popularne TV emisije "XY", u kojoj se javnost moli za pomoć u slučaju nerazjašnjenih kaznenih djela, obratili građanima za pomoć oko čvrstih dokaza koji bi mogli dovesti do podizanja optužnice.

- Dokazi još nisu dovoljni za podizanje optužnice ili naloga za uhićenje, rekao je u petak državni tužitelj Hans Christian Wolters.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!