19:14 / 24.08.2020.

Autor: Branka Slavica/IMS/M.Š./HRT

Službeno je: Trump u utrci za drugi mandat

Foto: REUTERS/Leah Millis

Foto: REUTERS/Leah Millis

Foto: - / REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump ponovno je u ponedjeljak nominiran za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 3. studenoga.
Prvog dana konvencije Republikanske stranke, koja se do četvrtka održava u Sjevernoj Karolini, Donald Trump i službeno je nominiran za drugi predsjednički mandat. Stranka je podržala i ponovni izbor potpredsjednika Mikea Penca.

Za razliku od demokrata čija je konvencija bila virtualna, republikanci su se, iako u manjem broju no prijašnjih godina, ipak okupili u gradu Charlotte.

Iznenadio ih je i Donald Trump koji se došao na konvenciju i osobno se zahvalio delegatima nakon glasovanja.

Kritizirao je suparnika u utrci za Bijelu kuću Joea Bidena, ali i demokratskog guvernera savezne države koja je domaćin republikanske konvencije, Roya Coopera.

Optužio je guvernere demokrate da namjerno ne dopuštaju oživljavanje gospodarskih i socijalnih aktivnosti kako bi zaustavili gospodarski oporavak zemlje.

Izbore za Bijelu kuću 2020. nazavo je najvažnijima u povijesti Amerike.

Trump će službeno prihvatiti nominaciju u četvrtak i to govorom iz Bijele kuće, no njegovo pojavljivanje u Charlotteu očekuje se i sljedećih dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!