Razorni tornado poharao Mississippi

25.03.2023.

Zadnja izmjena 14:15

Autor: Dnevnik u podne/HRT

Posljedice razornog tornada

Posljedice razornog tornada

Foto: Mississippi Highway Patrol / REUTERS

Najmanje 23 osobe poginule su, a više desetaka ih je ozlijeđeno u tornadu i snažnoj grmljavinskoj oluji koji su u petak navečer zahvatili dio američke savezne države Mississippi, objavila je državna agencija za hitne situacije te izvijestila da je tornado uzrokovao materijalnu štetu.

Četiri osobe su nestale, a timovi za potragu i spašavanje tragali su za preživjelima nakon oluje koja je pogodila područje Silver Cityja u zapadnom Mississippiju, objavila je Agencija za upravljanje hitnim situacijama te američke savezne države. Nažalost, očekujemo da će se ti brojevi mijenjati, objavili su misleći pritom na broj smrtno stradalih.

CNN izvješćuje da su timovi za potragu i spašavanje unesrećenih i nestalih bili i u Rolling Forku, gradu koji je tornado najžešće pogodio.

- Oglasile su se sirene za tornado upozoravajući ljude da potraže zaklon. Sve se dogodilo veoma brzo. Oštećeno je mnogo kuća na gradskom području, ali i izvan njega. Imat ćemo improvizirana skloništa, a građane kojima su automobili oštećeni u tornadu prevozit ćemo školskim autobusima, izjavio je šerif okruga Humphreys Bruce Williams

Lovci na oluje tijekom noći su poslali Nacionalnoj meteorološkoj službi najmanje 24 izvješća o pojavi tornada. Na fotografijama objavljenima na društvenim mrežama vide se srušene zgrade i prevrnuti automobili te skupine ljudi koji se u mraku pokušavaju izvući iz ruševina.

- Mnogi na delti Mississippija večeras trebaju vašu molitvu i Božju zaštitu. Angažirali smo i hitne medicinske službe te povećali broj vozila hitne pomoći da bi se pomoglo ugroženima. U tijeku su potraga i spašavanje, tvitao je guverner Mississippija Tate Reeve

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!