09:14 / 24.10.2021.

Autor: Hina/HRT

Snažan potres pogodio Tajvan, nije prijavljena šteta

Snažan potres pogodio Tajvan, nisu prijavljene štete

Snažan potres pogodio Tajvan, nisu prijavljene štete

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zgrade u Taipeiju tresle su se u nedjelju kad je potres magnitude 6,5 pogodio sjeveroistok Tajvana, no nema izvješća o šteti.

Potres s epicentrom u okrugu Yilan dogodio se na dubini 66,8 kilometara i osjetio se u sjevernim i istočnim dijelovima Tajvana, objavio je hidrometeorološki zavod.

Tajpeška podzemna željeznica nakratko je bila zatvorena, no ubrzo je promet nastavljen. Državni elektrodistribucijski operater rekao je da mreža funkcionira normalno.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), najveći svjetski ugovorni proizvođač čipova, rekao je da je evakuirao dio radnika.

"Osoblje u nekim tvornicama TSMC-a na sjeveru Tajvana evakuirano je za vrijeme potresa prema propisima tvrtke, a svi sigurnosni sustavi funkcionirali su normalno", stoji u kratkom priopćenju.

Tajvan leži blizu spoja dviju tektonskih ploča i potresi su česti.

U potresu na jugu Tajvana 2016. poginulo je više od 100 ljudi, a u potresu jačine 7,3 stupnjeva po Richteru 1999. više od 2000 ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!