Snažno nevrijeme pogodilo Beograd i središnje dijelove Srbije

05.08.2023.

20:04

Autor: T.V./HRT/Hina

 Jako nevrijeme pogodilo je Beograd

Jako nevrijeme pogodilo je Beograd

Foto: Milos Tesic / ATAImages / PIXSELL

Snažno olujno nevrijeme, koje se poslije dva dana preko Slovenije i Hrvatske preselilo na istok, pogodilo je u subotu popodne Beograd i veliki dio Srbije, uz olujni vjetar, jak pljusak i tuču koja je ponegdje padala veličine oraha.

Fotografije koje se iz minute u minutu pojavljuju na društvenim mrežama svjedoče o polomljenom drveću koje se rušilo na automobile, oštećenim krovovima, otpalim dijelovima fasada, prometnicama blokiranim vodom zbog zagušenog kanalizacijskog sustava.

Na više mjesta u Novom Beogradu, Zemunu i središnjim gradskim općinama vjetrom počupana i polomljena stabla i dijelovi limenih krovova padali su na automobile i elektromrežu, djelomice blokirajući tramvajski promet.

Tuča promjera lješnjaka i oraha razbila je stakla na desecima automobila i prozore na stanovima, te je oštetila pročelja zgrada. Jak vjetar nosio je ulicama kontejnere za smeće.

Nacionalna aviokompanija Air Serbia zbog nevremena je objavila kašnjenje i moguću odgodu pojedinih redovnih i čarter letova s beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Vode je bilo i na peronima središnjeg željezničkog kolodvora Beograd centar, čija dogradnja je u tijeku, ali red vožnje nije bitnije poremećen.

Promet je preusmjeren ili zatvoren u nekoliko gradskih ulica, gdje su pojedini automobili blokirani zbog vode.

Nevrijeme se preko Beograda i središnjih područja Srbije proširilo ka istoku i jugoistoku zemlje, pokazuju radarski snimci Republičkog hidrometeorološkog zavoda koji je na tim područjima proglasio crveno upozorenje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!