SPA: Saudijska Arabija otvara umru za cijepljene hodočasnike iz inozemstva

08.08.2021.

08:15

Autor: Hina/HRT/D.D.

Saudijska Arabija otvara umru za strane hodočasnike

Saudijska Arabija otvara umru za strane hodočasnike

Foto: Saudi Ministry of Media / REUTERS

Saudijska Arabija počet će postupno zaprimati zahtjeve cijepljenih inozemnih hodočasnika za umru (mali hadž) od 9. kolovoza pošto ih godinu i pol dana nisu primali zbog pandemije koronavirusa, objavila je državna novinska agencija SPA u nedjelju.

S kapacitetom koji bi postupno porastao do dva milijuna hodočasnika sa 60.000 hodočasnika mjesečno, Meka i Medina počet će dočekivati posjetitelje iz inozemstva u svoje džamije uz zadržavanje mjera opreza protiv covida-19.


Dužnosnik Ministarstva za hadž i umru rekao je da će domaći i strani hodočasnici morati priložiti potvrdu cijepljenja protiv covida-19 uz zahtjev za umru.


Cijepljeni hodočasnici iz zemalja kojima je zabranjen ulazak u Saudijsku Arabiju morat će u karantenu pri dolasku, dodaje se.


Umra, hodočašće u Meku koje se može obaviti u bilo koje doba godine, ponovno je otvoreno u listopadu za domaće hodočasnike.


Saudijska Arabija je drugu godinu zaredom primila ograničen broj hadžija u srpnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!