Spasioci uspjeli izvući dječaka iz bunara na sjeveru Maroka, ali nije preživio

05.02.2022.

22:00

Autor: HRT

Izvučen dječak iz bunara

Izvučen dječak iz bunara

Foto: AL3OMK.COM / REUTERS

Spasioci su uspjeli izvući dječaka koji je već peti dan bio zatočen u bunaru na sjeveru Maroka, ali nije preživio, objavila je kraljevska palača. Kralj Mohamed poslao je sućut njegovim roditeljima, objavili su državni mediji.

U delikatnoj i opasnoj operaciji, koju svako malo ometaju stijene i mogući odroni, radnici su danonoćno strojevima pokušavali spasiti petogodišnjeg dječaka Rayana Awrama, koji je u utorak upao u bunar dubok 32 metra u sjevernoj pokrajini Chefchaouen.

- Nadamo se da nećemo naići na stijene, rekao je ranije novinarima na licu mjesta glavni spasilac Abdelhadi Thamrani u subotu poslijepodne kada je preostalo još nekoliko metara za kopati.

Državna televizija je kasnije objavila da su spasioci od Rayana udaljeni 90 centimetara i da su točno odredili njegovu lokaciju iz horizontalnog tunela koji kopaju, nakon što su dovršili kopanje okna paralelnog bunaru.

Thamrani je rekao da je teško odrediti djetetovo stanje jer ga je kamera spuštena niz bunar pokazala kako leži na boku, no dodao je da se nadaju da će ga izvući živog.

Nejasno je i koliko će dugo trajati kopanje zbog poteškoća vezanih uz opasnost od odrona, rekao je Thamrani.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!