18:10 / 22.10.2020.

Autor: Hina/HRT

Spriječen teroristički napad u Moskvi

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Muškarac koji se pripremio detonirati bombu ispred vladine zgrade, uhićen je.
Ruske sigurnosne službe spriječile su teroristički bombaški napad i pritvorile muškarca koji se pripremio detonirati bombu ispred vladine zgrade, objavila je Savezna sigurnosna služba (FSB).

➡️ Na ispitivanje privedeno 9 osoba nakon ubojstva profesora
➡️ Policija ubila napadača u predgrađu Pariza, istraga oko terorizma

FSB je opisao muškarca kao osobu koja potječe iz središnje Azije te dodao da je djelovao prema naredbama međunarodne terorističke grupe. Takvi incidenti su rijetki u glavnom gradu, no zaposlenik FSB-a je ubijen u središtu Moskve u prosincu prošle godine kad je muškarac zapucao na zgrade FSB-a.

FSB je objavio da je pronašao dijelove improvizirane eksplozivne naprave među stvarima pritvorenog muškarca, zajedno s uputama za pravljenje eksploziva i prepiskom s drugim militantima.

- Prijestupnik je planirao putovati u borbenu zonu na Bliskom istoku kako bi sudjelovao u aktivnostima terorističkih grupa, priopćio je FSB na svojoj stranici. Također je rečeno da se provode istrage te da je pokrenut kazneni postupak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!