17:21 / 24.09.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Srbija: Autobus uletio na dječje igralište

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Pixabay

Najmanje osam osoba, od kojih petero djece, ozlijeđeno je u petak u Zemunu kad je autobus javnog gradskog prijevoza uletio na dječje igralište, potvrdili su izvori u policiji i hitnoj službi.

Vozač autobusa privatnog prijevoznika izgubio je kontrolu i probio ogradu dječjeg igrališta rano poslije podne, a u nesreći je ozlijeđeno petero djece.

Troje ih je prevezeno u Dječju kliniku Kliničkog centra, jedno u Zemunsku opću bolnicu a jedno se naknadno javilo liječnicima, doznaje Radio-televizija Srbije.

Mediji izvješćuju da je ozlijeđeno više osoba, ali nitko od njih nije životno ugrožen.

Agenciji Tanjug potvrđeno je u MUP-u da je vozač autobusa uhićen.

Gradska uprava Beograda priopćila je da se privatno poduzeće kojem je povjeren javni gradski prijevoz putnika na liniji 45 mora "hitno izjasniti o nesreći".

Resorne gradske vlasti potvrdile su da je riječ o autobusu privatnih prijevoznika koji čine konzorcij "Ariva" i "Unakop".

Osim državnog poduzeća GSP Beograd koje uz autobuse koristi i tramvaje i trolejbuse, javni prijevoz u srbijanskoj prijestolnici obavlja i pet privatnih konzorcija, a povjerene su im 22 gradske i prigradske linije.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!