17:45 / 19.04.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Srbija otvorena za suradnju - Brnabić pokušala kontaktirati Plenkovića

-

-

Foto: - / -

Najjasnija osuda jučerašnjeg incidenta od srbijanskog političkog vrha stigla je od premijerke Ane Brnabić
Bruxelles nije komentirao činjenicu da je osuđeni ratni zločinac i dalje zastupnik u srbijanskoj Skupštini. Vojislav Šešelj je i danas nastavio s provokacijama na konferenciji za novinare koju je održao upravo u Skupštini. 

Srbijanska premijerka Ane Brnabić za RTS je izjavila kako joj je žao. "Mi smo jutros trebali imati sastanak, Također sam pokušala telefonom dobiti predsjednika Vlade, gospodina Andreja Plenkovića jučer, on se meni nije javio na telefon, tako da mislim da to ne daje dobre signale. Mislim da Vlada Republike Srbije, Srbija kao takva, svi njeni građani, ostaju otvoreni za suradnju s Republikom Hrvatskom. Mi ostajemo posvećeni regionalnoj suradnji i stabilnosti i mislim da ne postoji drugi način za napredak cijele regije, bila ona u Europskoj uniji, ili ne, osim suradnje i dijaloga", rekla je Brnabić.

Na pitanje je li moguće da se incident nije dogodio jer ne postoji snimka, iz Narodne skupštine Srbije kažu da ne postoji jer je nadzorna kamera smještena u krivom kutu, Brnabić je odgovorila da to ne bi komentirala jer ni ona nije bila nazočna događaju.

"Naša je izjava takva da se može o njoj polemizirati i da smo pokušali nešto relativizirati, upravo da se takvo nešto ne bi dogodilo, moja prva rečenica je nedvosmislena - da direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujemo ovaj događaj. Mislim da ta moja izjava, ne može nitko reći da ja relativiziram ono što se dogodilo ili da smo mi kao vlada RS u bilo čemu ostali nedorečeni", rekla je također.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!