16:07 / 09.12.2020.

Autor: V.G./Hina

Srbija: Preminula 54 pacijenta, još 7804 zaražene osobe

FOTO: REUTERS/Marko Djurica

FOTO: REUTERS/Marko Djurica

Foto: - / REUTERS

Do kraja tjedna najavljena je nova sjednica kriznog stožera, a očekuje se korigiranje sadašnjih i donošenje novih epidemioloških mjera.
U protekla 24 sata u Srbiji su preminule 54 osobe inficirane koronavirusom, a još su 7804 novozaražene, objavilo je u srijedu srbijansko ministarstva zdravlja.

➡️ U BiH 1200 novozaraženih i 55 umrlih od Covida

Na bolničkom liječenju trenutačno je 8489 pacijenata, od kojih je 319 na respiratoru, što je po prvi put od početka epidemije da intenzivnu njegu na dnevnoj razini treba više od 300 oboljelih.

Od posljedica zaraze koronavirusom u Srbiji je od proglašenja epidemije 6. ožujka preminulo ukupno 2116 oboljelih, a registriran je 241.831 slučaj zaraze.

Prijavljeno je testiranje ukupno 1.958.473 uzorka, od toga 22.316 u posljednja 24 sata.

Do kraja tjedna najavljena je nova sjednica kriznog stožera, a očekuje se korigiranje sadašnjih i donošenje novih epidemioloških mjera.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je danas da se prva cjepiva u Srbiji mogu očekivati najranije početkom travnja te da je do tada važno sačuvati što više života.

Lončar je ocijenio da je Srbija, s 39 posto pacijenata zaraženih Covidom koliko ih prima na bolničko liječenje, "među prvima u regiji i Europi".

Član kriznog stožera imunolog Srđa Janković naglasio je danas kako od cjepiva ne treba očekivati da bude "čarobni štapić" te sugerirao da građani osobno moraju brinuti o mjerama zaštite.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!