Srbija: Sedam Ukrajinaca švercalo 12,65 tona nafte

27.03.2023.

17:58

Autor: Hina/E.P.C.

Srbijanski carinici spriječili pokušaj krijumčarenja nafte

Srbijanski carinici spriječili pokušaj krijumčarenja nafte

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Srbijanski carinici spriječili su pokušaj krijumčarenja 12.650 litara nafte, skrivene na brodu s ukrajinskom posadom, koji plovi pod austrijskom zastavom, u tankovima u kojima je trebala biti voda, priopćila je Uprava carina Srbije.

Prekršaj je otkriven prilikom ulazne kontrole na Dunavu između Rumunjske i Srbije, na graničnom prijelazu Veliko Gradište. Brod je plovio pod zastavom Austrije, a na njemu je bila sedmeročlana ukrajinska posada.


Pregledom brodske dokumentacije i mjerenjem količine pogonskog goriva utvrđeno je odstupanje, pa je detaljnom kontrolom otkriveno da su tzuv. balastni tankovi ispunjeni s više od 12 tona nafte, iako je u njima trebala biti voda koja služi za održavanje stabilnosti plovila.


Po hitnom postupku u prekršajnom sudu prekršitelji su obvezani da na ime protuvrijednosti krijumčarenog goriva i kazni u državni proračun Republike Srbije uplate više od tri milijuna dinara, odnosno oko 25.420 eura. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!