15:06 / 19.08.2020.

Autor: P.F./Hina

Srbija: Uhićeni krivotvoritelji rezultata testova na koronavirus

-

-

Foto: - / -

Sumnja se da je kriminalna grupa na teritoriju Srbije za izradu krivotvorenih dokumenata naplaćivala naknadu od 100 do 800 eura po dokumentu.
Šesteročlana organizirana kriminalna skupina uhićena je u Srbiji pod sumnjom da su njezini pripadnici od siječnja ove godine izrađivali zainteresiranim osobama krivotvorene osobne isprave i više desetina lažnih rezultata PCR testova na Covid 19.

Uhićene, identificirane samo inicijalima, Tužiteljstvo za organizirani kriminal tereti za udruživanje radi izvršenja kaznenih djela i krivotvorenja isprava, prenosi agencija Tanjug.

Sumnja se da je kriminalna grupa na teritoriju Srbije za izradu krivotvorenih dokumenata naplaćivala naknadu od 100 do 800 eura po dokumentu.

U vijesti se ne navodi jesu li krivotvorine rezultata testiranja na koronavirus iskorištene pri prelascima srbijanske državne granice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!