16:45 / 02.04.2020.

Autor: P.F./Hina

Srbija ukinula policijsku pratnju za kamione u tranzitu

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo je pokrenulo inicijativu prema Sloveniji i Hrvatskoj da i oni donesu istu mjeru, kako bi i građani Srbije, kao i drugih zemalja u okružju, brže dobivali robu i namirnice.
Kamionima koji su u tranzitu kroz Srbiju ukinuta je policijska pratnja, objavila je srbijanska ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović te pozvala Hrvatsku i Sloveniju da učine isto zbog brže opskrbe u regiji.

-
Ministarstvo je pokrenulo inicijativu prema Sloveniji i Hrvatskoj da i oni donesu istu mjeru, kako bi i građani Srbije, kao i drugih zemalja u okružju, brže dobivali robu i namirnice. Srbija je napravila prvi korak, i vjerujemo da će i naše kolege iz regije uskoro donijeti slične mjere, rekla je Mihajlović, prema priopćenju njenog ministarstva.

Ona je dodala da je od 13. ožujka do četvrtka u 7 sati u Srbiju ušlo ukupno 45.565 kamiona, od čega 23.601 kamion za tržište Srbije, a 21.964 kamiona u tranzitu.

Za kamione u tranzitu definirani su i tranzitni pravci, a zajedno s ministarstvom rudarstva i energetike utvrđeno je ukupno devet benzinskih postaja na kojima će se teretnjaci moći zadržavati i one će biti jasno označene tablama s natpisom "TRANZIT".

Pored toga će biti tiskani leci s informacijama na sedam jezika koje će vozači dobivati na ulasku u Srbiju, na kojima će biti i mapa Srbije s putnim pravcima na kojima su označene lokacije crpki na kojima mogu natočiti gorivo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!