15:58 / 15.08.2018.

Autor: HRT

Srbijanska vlada naredila inspekciju mostova

Foto: ilustracija, Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: ilustracija, Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon urušavanja nadvožnjaka u Genovi, srbijanska vlada naložila je izvanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara.
Nakon urušavanja nadvožnjaka u Genovi, u kojem su poginule najmanje 42 osobe, srbijanska vlada naložila je izvanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara.

Izvanrednu kontrolu zatražila je ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović, navodi se u priopćenju, a za provjeru na terenu zadužen je tim stručnjaka resornog ministarstva. "Predmet kontrole i provjere bit će mostovi na cestama i prugama u Srbiji koji su građeni prije više desetljeća, a koji su u međuvremenu sanirani i rekonstruirani", obrazloženo je u priopćenju.

Uz uobičajene redovite kontrole svih mostova na prugama, autocestama i regionalnim cestama, koje provode javna poduzeća Infrastruktura Željeznice Srbije i Putevi Srbije, u izvanrednom inspekcijskom nadzoru dodatno će se kontrolirati dokumentacija i konstrukcije mostova, navedeno je u priopćenju za medije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!