19:02 / 02.11.2018.

Autor: I.M./Hina

Srbijanski carinici otkrili petoricu Afganistanaca na granici s RH

-

-

Foto: - / -

Srbijanska carina otkrila je na izlazu graničnog prijelaza Batrovci ka Hrvatskoj peteročlanu skupinu migranata iz Afganistana, skrivenih u jednom turskom kamionu-hladnjači.
Srbijanska carina otkrila je na izlazu graničnog prijelaza Batrovci ka Hrvatskoj peteročlanu skupinu migranata iz Afganistana, skrivenih u jednom turskom kamionu-hladnjači, priopćila je Uprava carina Srbije.

Petorica Afganistanaca skrila su se tovarnom dijelu u hladnjače u kojoj je bio transportiran tekstil, a da bi bio zaštićen od vlage, hladnjača je bila isključena, navedeno je u priopćenju.

Migranti su otkriveni zahvaljujući snimkama specijalnog skenera i to im je, kako svjedoče srbijanski carinici, vjerojatno spasilo živote jer je kamion vozio tovar kupcu u Belgiji, a na tako dugom putu i u takvim uvjetima život bi im zaista bio ugrožen, ocijenjeno je u priopćenju Uprave carina Srbije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!