15:53 / 25.12.2018.

Autor: PF/Hina/HRT

Srbijanski novinari osudili napade na reportera HRT-a

-

-

Foto: - / -

Pozivamo sve medije da prestanu s prozivanjem novinara koji ne dijele njihovo neprofesionalno opredjeljenje, a političare da se obuzdaju od stvaranja ambijenta u kojem su takvi ispadi provladinih medija dobrodošli, navodi medijska koalicija.
Koalicija novinarskih udruga u Srbiji osudila je medijski linč kojem je u toj zemlji izložen reporter HRT-a Dragan Nikolić zbog izvještavanja s protuvladinih prosvjeda u subotu u Beogradu.

Nekoliko tisuća ljudi izašlo je u subotu na beogradske ulice nastavljajući niz prosvjeda započetih prije tri tjedna protiv predsjednika Aleksandra Vučića čiju vlast smatraju autoritarnom.

U priopćenju medijske koalicije podsjeća se na izjavu srbijanskog ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je rekao da mu je posebno zanimljiv način na koji je s tog skupa izvještavao HRT.

Objektivno izvještavanje HRT-a za srbijanskog ministra huškačko

Dragan Nikolić iz grotla građanskog i patriotskog otpora Vučiću

HRT-u je bilo važno da kaže kako izvješćuje iz grotla građanskih prosvjeda, samo što nisu pozvali na rušenje vlasti u Srbiji. Takav način izvještavanja je sve samo ne profesionalan, rekao je Stefanović.

Medijska koalicija drži da se takvim "neprimjerenim reagiranjem na objektivno izvješćivanje i prebrojavanjem krvnih zrnaca vraćamo u devedesete godine".

Pozivamo sve medije da prestanu s praksom prozivanja novinara koji ne dijele njihovo neprofesionalno opredjeljenje, a političare da se obuzdaju od stvaranja ambijenta u kojem su takvi ispadi provladinih medija dobrodošli, stoji u priopćenju. 

Medijsku koaliciju čine Nezavisna udruga novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija onlajn medija i Asocijacija Lokal pres, koje ukupno imaju više od 6000 članova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!