Srpski patrijarh prekida suradnju s kardinalom Puljićem

12.05.2020.

11:10

Autor: Špela Cvitković-Iličić/IMS/HRT

default error photo
Kardinal Vinko Puljić je uskoro trebao preuzeti predsjedanje Međureligisjkim vijećem u Bosni i Hercegovine te još nije jasno hoće li doći do zastoja i u funkcioniranju tog Vijeća.
Mitropolit dabrobosanski Hrizostom u otvorenom pismu upućenom nadbiskupu i mitropolitu vrhbosanskom Vinku Puljiću kazao je da je odlukom o služenju mise za žrtve Bleiburga 1945., najavljene za subotu, 16. svibnja, u  prvostolnici, zauvijek zatvorio vrata katedrale Presvetog Srca Isusova u Sarajevu za njega i njegove suradnike.

U pismu podsjeća kako su u Sarajevu stradali više od 10.000 građana srpske, židovske i romske nacionalnosti, ali i drugih ljudi koji su se suprotstavljali ustaškom pokretu, priopćeno je, uz ostalo, iz Srpske pravoslavne eparhije daborobosanske u Sarajevu.

Kardinal Vinko Puljić je uskoro trebao preuzeti predsjedanje Međureligisjkim vijećem u Bosni i Hercegovine te još nije jasno hoće li, zbog aktualnih nesuglasica, doći do zastoja i u funkcioniranju tog Vijeća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!