06:46 / 25.06.2021.

Autor: HRT

Miami: Spasioci traže preživjele u ruševini zgrade

Octavio Jones

Octavio Jones

Foto: Octavio Jones / Reuters

Golemi su napori spasilaca u Miami Beachu na Floridi tijekom pretraživanja stambenog nebodera koji se djelomično urušio. Potvrđena je smrt četvero ljudi, a nestalih je 159. Nesreća se dogodila usred noći. Uzrok se još ne zna - samo da su se na krovu izvodili građevinski radovi.

- Čim pristigne teška mehanizacija, počet ćemo uklanjati ruševine. Usporedno s postavljanjem specijaliziranih uređaja za detektiranje praznina među ruševinama, krećemo u potragu za nestalim stanarima. Slušamo zvukove, ne isključivo ljudske, već i moguće uvijanje čelika ili padanje ruševina prema tlu. U stvaranju tunela ispod ruševina nastavljamo se koristiti laganim strojevima, poput pila i pneumatskih čekića, rekao je Ray Jadallah iz vatrogasne postrojbe Miamija.

video thumb

- Zgrada se doslovno spljoštila kao palačinka. Srušila se. Katovi su se spojili. Srce mi se slama jer mi se čini da nećemo biti uspješni u potrazi za preživjelima kao što bismo htjeli, rekao je Charles Burkett, gradonačelnik Surfsidea.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!