13:00 / 30.11.2021.

Autor: HRT/Hina/AFP

Srušio se vojni helikopter u Azerbajdžanu, ima poginulih

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Azerbajdžanski vojni helikopter srušio se tijekom pokusnog leta, pri čemu je smrtno stradalo nekoliko članova posade, objavile su vlasti. Nije rečeno koliko je ljudi bilo u helikopteru prilikom nesreće.

Helikopter se srušio danas 10.40 (7.40 po srednjoeuropskom vremenu) na aerodromu Garahejbat u okolici Kizija tijekom pokusnog leta, naveli su granična služba i azerbajdžansko državno odvjetništvo u zajedničkom priopćenju.

- Među posadom ima mrtvih i ozlijeđenih, dodaju, bez drugih pojedinosti. Vodi se istraga o uzrocima nesreće, navodi isti izvor.

Nesreća se dogodila dva tjedna nakon sukoba Armenije i Azerbajdžana. Smatra se da je taj sukob bio prijetnja primirju uspostavljenom nakon sukoba 2020. u kojemu je poginulo više od 6500 ljudi.

Zadnje borbe u kojima je bilo šest mrtvih na armenskoj i sedam na azerbajdžanskoj strani, prekinute su nakon ruskog posredovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!