10:19 / 14.04.2020.

Autor: B.A./HRT

"Stane li bilo koja industrija u Europi, staje cijela Europa"

-

-

Foto: - / -

Silvije Tomašević komentirao je situaciju s koronavirusom u Italiji i odnose u Europskoj uniji.
Broj novooboljelih u Italiji je u padu ako se gleda u odnosu na prijašnji rast, ali to još nije pravi pad i virolozi kažu kako ne možemo očekivati da od danas na sutra nema zaraženih i preminulih, rekao je Silvije Tomašević jutros u HRT-ovoj emisiji Zajedno za zdravlje komentirajući situaciju s koronavirusom u Italiji.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
• Sve o koronavirusu

Tomašević se osvrnuo i na odnose i nesuglasice u Europskoj uniji u pogledu pomoći članicama pogođenima pandemijom. Građanima u Njemačkoj treba objasniti da neće oni plaćati talijanske dugove, rekao je.

- Ako talijanska ekonomija stane, stat će i njemačka jer velik broj talijanskih tvrtki radi upravo i za njemačku automobilsku industriju. Ako stane proizvodnja u Italiji, stat će i proizvodnja Volkswagena. Vrlo jednostavne su stvari, samo to treba objasniti ljudima koji očito ne žele nikakve političke promjene, rekao je Tomašević.

- Stane li bilo koja industrija u Europi, staje i cijela Europa, dodao je Tomašević.

U Italiji radi oko 50 posto industrije, nije sve bilo zatvoreno - dnevno se kreće najmanje 10 milijuna ljudi koji odlaze na posao.

- Nešto se proizvodi, radi se u Italiji, nije sve stalo, rekao je Tomašević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!