15:23 / 11.04.2020.

Autor: Hina/I.Z.

Stanje Borisa Johnsona "jako dobro napreduje"

Foto: Simon Dawson/ Reuters, arhiva

Foto: Simon Dawson/ Reuters, arhiva

Foto: - / REUTERS

Johnson je u četvrtak premješten s intenzivne njege na kojoj je proveo tri noći, a njegov ured u Downing Streetu u petak je objavio da je premijer sposoban hodati.
Zdravstveno stanje britanskog premijera Borisa Johnsona koji boluje od covida-19 jako dobro napreduje, objavio je njegov ured.

- Koronavirus u Hrvatskoj - epidemija iz minute u minutu

Johnson je u četvrtak premješten s intenzivne njege na kojoj je proveo tri noći, a njegov ured u Downing Streetu u petak je objavio da je premijer sposoban hodati, iako je njegov oporavak tek na početku.

Premijerovo stanje nastavlja jako dobro napredovati, objavila je danas Johnsonova glasnogovornica.

Johnson je prvi svjetski čelnik koji je hospitaliziran zbog koronavirusa, pa je bio prisiljen privremeno predati upravljanje državom ministru vanjskih poslova Dominicu Raabu, baš u vrijeme kada se stanje u zemlji drastično pogoršalo.

Johnson je u bolnici završio u nedjelju, deset dana nakon što je test pokazao da je pozitivan na koronavirus.

Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins, u Velikoj Britaniji trenutno je zaraženo 74.600 tisuća ljudi, a preminulo je gotovo 9000.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!