10:37 / 12.01.2018.

Autor: Hina/HRT

'Što će nam Haićani - trebamo prihvaćati državljane Norveške'

-

-

Foto: - / -

Predsjednik SAD-a Donald Trump zanio se na sastanku s parlamentarcima nazvavši, prema Washington Postu, nekoliko afričkih država i Haiti 's******** od zemlje'.
Predsjednik SAD-a Donald Trump zanio se u četvrtak na sastanku s parlamentarcima u Bijeloj kući o imigraciji nazvavši, prema Washington Postu, nekoliko afričkih nacija kao i Haiti "s******** od zemlje".

Trump je u Ovalnom uredu primio nekoliko senatora, među kojima republikanca Lindseyja Grahama i demokrata Richarda Durbina, kako bi razgovarao o planu ograničenja obiteljskog okupljana i pristupa lutriji za zelenu kartu. U zamjenu, sporazum bi omogućio da se izbjegne protjerivanje tisuća mladih koji često dolaze kao djeca u SAD. "Zašto sve te osobe iz s***** od zemalja dolaze ovamo?", upitao je predsjednik Trump u razgovorima, prema dnevniku koji citira nekoliko neimenovanih izvora.

Prema njima, Trump je aludirao na afričke zemlje kao i Haiti i Salvador, objasnivši da bi SAD trebao prihvaćati državljane iz Norveške čiju je premijerku susreo dan prije. "Zašto nam treba više Haićana?", upitao je predsjednik, po dnevniku. New York Times koji izvješćuje o istim riječima predsjednika, citirajući neidentificirane sudionike sastanka, pisao je u lipnju da je Donald Trump kazao na jednom drugom sastanku o imigraciji da "svi Haićani imaju AIDS". Bijela kuća je to demantirala.

Trump otkazao posjet Londonu jer nije ljubitelj Obame

Predsjednik Donald Trump objavio je da otkazuje posjet Londonu tijekom kojeg je trebao otvoriti novo američko veleposlanstvo. "Razlog što otkazujem putovanje u London je što nisam veliki obožavatelj Obamine administracije koja je prodala najbolje smješteno i najugodnije veleposlanstvo u Londonu za 'kikiriki' kako bi izgradila novo i udaljenije za 1,2 milijarde dolara", napisao je Trump u noćnom tvitu, prenosi AFP. Međutim, na internetskim stranicama veleposlanstva navodi se da je odluka o preseljenju donesena nekoliko mjeseci prije nego što je Obama u siječnju 2009. preuzeo dužnost predsjednika, a Trumpov posjet mogao je izazvati niz prosvjeda.

Inače 71-godišnji Trump, koji sebe naziva stabilnim genijem, ide na liječnički pregled u vojnu bolnicu, gdje će mu izmjeriti tjelesnu težinu, tlak i kolesterol. Psihijatrijska procjena nije predviđena unatoč sve glasnijim pitanjima o njegovu mentalnom zdravlju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!