11:55 / 12.12.2018.

Autor: B.S./HRT

Što muči Donalda Trumpa

-

-

Foto: - / -

Ovaj će tjedan u New Yorku dugogodišnji osobni odvjetnik Donalda Trumpa Michael Cohen biti osuđen.
Ovaj će tjedan dugogodišnji osobni odvjetnik Donalda Trumpa Michael Cohen u New Yorku biti osuđen za porezne prijevare, laganje pred američkim Kongresom o razgovorima koje je 2016. vodio s predsjedničkim kandidatom Trumpom o gradnji hotela u Moskvi te za potplaćivanje Trumpovih bivših ljubavnica tijekom predsjedničke kampanje u zamjenu za šutnju.

Cohen zna njegove poslovne i privatne tajne, u međuvremenu je pristao na suradnju s posebnim istražiteljem.

"Michael Cohen bio je poznat po izjavi kako bi i metak preuzeo za Donalda Trumpa. Bio mu je navodno potpuno odan. Sve dok nije upao u ozbiljne legalne probleme, kada je shvatio da mu prijeti dugogodišnja zatvorska kazna. Tada je navodno propjevao poput ptice", kaže Linda Feldman, dopisnica Christian Science Monitora iz Bijele kuće.

Federalni tužitelj za Cohena predlaže zatvorsku kaznu od tri do pet godina, a odluka njujorškog suda zadovoljit će i Muellerov tim. Priča je drukčija s Michaelom Flynnom, bivšim savjetnikom predsjednika Trumpa za nacionalnu sigurnost. 

Priča Branke Slavice iz emisije Global o trenutačnim Trumpovim problemima:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!