13:37 / 27.12.2020.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Stotine Britanaca pobjegle iz karantene u švicarskom skijalištu

Foto: Denis Balibouse/REUTERS

Foto: Denis Balibouse/REUTERS

Foto: - / REUTERS

iz švicarskoga skijališta u Verbieru, vrlo popularnog među Britancima, nestale su stotine turista koji su trebali biti u karanteni zbog nedavno otkrivene mutacije koronavirusa.
Stotine turista koji su trebali biti u karanteni zbog nedavno otkrivene mutacije koronavirusa nestale su iz švicarskoga skijališta u Verbieru, vrlo popularnog među Britancima.

➡️ Britanija: Nakon odobrenja regulatora, oksfordsko cjepivo u uporabi u Britaniji od 4. siječnja
➡️ Testirano više od 15.000 vozača kamiona koji su čekali ulazak u Francusku
➡️ Milijuni Britanaca pod strogim mjerama, Austrija u trećem "lockdownu"

- Neki su se u međuvremenu pojavili u Francuskoj, rekao je u nedjelju za dpa Jean-Marc Sandoz, glasnogovornik općine Bagnes kojoj pripada Verbier.

Švicarske su vlasti identificirale 420 gostiju iz Velike Britanije koji su prije Božića bili u karanteni.

Sandoz je kazao da ih je pedesetak odande otišlo odmah, a od 370 preostalih u nedjelju ih je na skijalištu bilo manje od desetak. "Razumijemo njihov gnjev", dodao je. Oštro je kritizirao brzopleto i retroaktivno uvođenje karantene za sve goste koji su stigli iz Velike Britanije.

Švicarska je 20. prosinca prekinula sve letove iz Velike Britanije i Južne Afrike nakon što je u tim zemljama otkrivena nova i vrlo zarazna inačica koronavirusa.

Dana 21. prosinca vlasti su naredile da svi turisti koji su na skijališta stigli 14. prosinca i/ili nakon tog datuma moraju, u skladu s retroaktivnom odlukom, u desetodnevnu karantenu koja se računa od datuma njihova dolaska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!