07:56 / 26.10.2018.

Autor: Hina/HRT

Strava u Kini: Nožem napala djecu u vrtiću

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Žena naoružana kuhinjskim nožem napala je djecu na ulazu u dječji vrtić u kineskome gradu Chongqingu.
Žena naoružana kuhinjskim nožem napala je djecu na ulazu u dječji vrtić u kineskome gradu Chongqingu na jugozapadu zemlje u petak te ozlijedila 14 djece, objavila je policija.

Tridesetdevetogodišnja žena kojoj se zna samo prezime - Liu, djecu je napala kad su se vraćala s jutarnje gimnastike oko 9.30 po lokalnom vremenu, objavila je policija na svojoj službenoj stranici na Weibou, mreži sličnoj Twitteru.

Žrtve su prevezene u bolnicu, a čuvari i osoblje vrtića svladali su napadačicu, izjavila je policija te dodala da istraga traje. U izjavi se ne navode mogući motivi napada.

Nasilni zločini u Kini su rijetki u usporedbi s mnogim drugim zemljama, pogotovo u velikim gradovima gdje je sigurnost velika, međutim dogodila se serija napada nožem i sjekirom proteklih godina, a žrtve mnogih od njih bila su djeca.

Napadači se najčešće koriste noževima jer je kontrola oružja u Kini iznimno stroga.
U rujnu je Kina pogubila muškarca osuđenog za ubojstvo devet učenika i ranjavanje 11 u napadu nožem u srednjoj školi u središnjoj pokrajini Shaanxi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!