08:12 / 11.01.2021.

Autor: HRT/Hina

Stručnjaci WHO-a dolaze u Kinu 14. siječnja

Mu Yu/XINHUA/PIXSELL

Mu Yu/XINHUA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kina je optužena za zataškavanje epidemije zbog čega je zakasnila njezina pravovremena reakcija, što je omogućilo širenje virusa koji se najprije pojavio u gradu Wuhanu potkraj 2019.
Ekipa međunarodnih stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koja bi trebala istražiti podrijetlo pandemije  izazvane koronvirusom, doputovat će u Kinu 14. siječnja, priopćile su kineske vlasti.

Zbog čekanja na dopuštenje Pekinga, dolazak desetero stručnjaka u dugo očekivanu misiju istraživanja prvih zaraza već je bio odgođen zbog, kako tvrdi Kina, "nesporazuma".

Nacionalno zdravstveno povjerenstvo, koje je objavilo datum dolaska ekipe WHO-a, ne navodi plan putovanja.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Kina je optužena za zataškavanje epidemije zbog čega je zakasnila njezina pravovremena reakcija, što je omogućilo širenje virusa koji se najprije pojavio u gradu Wuhanu potkraj 2019. Stručnjaci WHO-a pokušat će otkriti podrijetlo virusa te način na koji se prenosi na čovjeka.

No riječ je o vrlo osjetljivom posjetu za kineski režim koji nastoji nastoji odbaciti svaku odgovornost za pandemiju koja je diljem svijeta usmrtila 1,9 milijuna ljudi.
Yue Wenwan/XINHUA/PIXSELL

Yue Wenwan/XINHUA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!